Bestuurslid

Mogens Domela Nieuwenhuis

Mogens Domela Nieuwenhuis

Over Mogens Domela Nieuwenhuis

Domela@me.com

Mogens Domela Nieuwenhuis (’68)

mail: domela@me.com

Woont in: Moerkapelle

Mijn naam is Mogens Domela Nieuwenhuis. Onze familie heeft Deense wortels en mijn voornaam spreek je uit als Moons. Ik ben getrouwd en de trotse vader van een dochtertje van bijna drie jaar oud. Zuidplas heeft verschillende kernen, elk met een eigen identiteit. Samen maken ze Zuidplas uniek! Zelf ben ik woonachtig in Moerkapelle.

Krijgt energie van: Politiek is een vak. De belangen zijn groot en ik krijg er energie van als we als PvdA in staat zijn om het sociale karakter van en in de dorpen zoveel mogelijk te behouden. De voorzieningen die we hebben moeten zoveel mogelijk in stand worden gehouden om de sociale cohesie in de dorpen te behouden. Door onze bijdrage in het college en de coalitie kunnen wij deze belangrijke punten voor de PvdA verwezenlijken.

Sterk in: Ik ben een verbinder en zoek naar de redelijkheid. Politiek is niet altijd redelijk. Dat vind ik jammer, maar dat hoort er waarschijnlijk bij. Ik zoek naar realistische mogelijkheden die binnen onze partijiedeologie liggen, maar ook gerealiseerd kunnen worden. In deze tijd van tegenspoed is dat soms lastig. Het gaat om het eerlijke verhaal, niet om loze beloften.

Motto: Iedereen doet mee!

Vrije tijd: Het hebben van een baan en actief zijn in de plaatselijke politiek, maakt dat de spaarzame vrije tijd mij dierbaar is. Meestal wordt deze besteed aan mijn gezin. Daarnaast heb ik veel gereisd en dat is nog steeds een passie van me.

Fijnste plek in Zuidplas: Het klinkt misschien wat voor de hand liggend, maar dat is toch echt mijn huis en de tuin. Wij wonen heerlijk in Moerkapelle, rustig, groen en landelijk.

Naast het PvdA raadslidmaatschap ben ik: In het dagelijks leven Clusterdirecteur in het primair onderwijs. Dit betekent dat ik voor 6 scholen verantwoordelijk ben. Daarnaast ben ik binnen de stichting waar ik werkzaam ben verantwoordelijk voor de portefeuille P&O. Dat betekent dat ik me voornamelijk bezighoud met het personeelsbeleid.